NBC blikt terug op een succesvolle Blik op Duurzaamheid, afgelopen 10 oktober. De kennissessie was gevuld met inspirerende en motiverende sprekers zoals Corné van Dooren, bakkers Cor Both en Wouter Hilvers, met de lancering van…
Lees verderIn de competitie tussen Echte Bakkers, ofwel kwaliteitsbakkers die aangesloten zijn bij het Echte Bakkersgilde, wordt elk jaar gestreden om de titel ‘Beste Amandelstaaf van Nederland’. Er zijn uit alle hoeken van Nederland staven ingezonden.…
Lees verderBrood van Nederlands graan, dat is de missie van het Graanschap. Inmiddels zijn al veertien telers aangesloten bij het initiatief. In het radioprogramma Geld of je leven vertelden teler Wouter Snippe en bakker François Brandt…
Lees verderSheraton Amsterdam Airport Hotel zet de toon voor een duurzamere toekomst met de introductie van ‘Gouden Brood’. Het is een innovatief bierconcept waarbij overtollig brood uit de keukens van het hotel als voornaamste ingrediënt wordt…
Lees verderVeel ondernemers op het gebied van versproducten dénken dat ze weten hoe hun winkel overkomt op klanten. Maar uit rapportages van mystery shoppers komt vaak een ander beeld naar boven. Sinds vorig jaar coördineert Fleur…
Lees verderStichting het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje gaat voor de 27ste keer op zoek naar Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Voor deze wedstrijd kunnen bakkers, slagers, leerlingen vmbo, studenten mbo en thuisbakkers zich aanmelden. Vorig jaar was Eline…
Lees verderBeko Coöperatie geeft ook dit jaar bakkers en banketbakkers in Nederland weer de gelegenheid om hun speculaasproducten te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury. Bakkers kunnen drie soorten speculaas inleveren: speculaasjes met amandelen, speculaasjes…
Lees verderIedereen kent ze, de plastic clips waarmee de zakken weekendbollen worden gesloten. Reuze gemakkelijk, maar slecht te recyclen en dus niet zo milieuvriendelijk. Er is nu echter een goed alternatief voorhanden. De paperclip voor broodzakken…
Lees verderRose & Vanilla, een Nederlandse patisserie die biologische taartjes zonder melk en gluten maakt, heeft 300.000 euro opgehaald met haar crowdfunding. Hiermee is de maximale 200 procent van de beoogde lening behaald. De financiering wordt…
Lees verderHet lijkt een knotsgek idee: een bakkerij met lunchroom combineren met een supermarkt én een carwash en laadstation voor elektrische auto’s. Zo zie je ze niet vaak, maar de broers Theo en Arnold Derks uit…
Lees verder





