Nieuws

Lancering ‘Het complete E‐nummer handboek, Van E‐tot Z’ 

27/08/2025

Folkert Fennema, eigenaar van Fennema Food Development, heeft een praktisch handboek over E‐nummers gelanceerd: ‘Het complete E‐nummer handboek ‐ Van E‐ tot Z’. De gids biedt helderheid, feiten en praktische hulpmiddelen voor het toepassen van…

Lees verder

Bakkerij Holleman is Top Bakker van het jaar 2025

27/08/2025

Bakkerij Holleman uit Elst is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2025. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het best presteert op een breed aantal beoordelingscriteria. Marco en…

Lees verder

Doe mee aan de Verspillingsvrije Week 2025

27/08/2025

‘Het oude sneetje, achtergebleven, als laatste gekozen. Maar weggooien is zonde, want het wordt lekkerder met de seconde!’ Deze Ode aan het Oude Sneetje beschreef mooi de boodschap die nog altijd relevant is. Er wordt…

Lees verder

Word broodleverancier voor het Burgemeestersontbijt

27/08/2025

Doe mee aan het Burgemeestersontbijt en maak er voor de kinderen en de burgemeester uit jouw gemeente een feestje van. Meld je aan als leverancier en kies de gemeente of gemeentes van je voorkeur. Dan…

Lees verder

VBZ pleit richting Tweede Kamerverkiezingen 2025 voor eerlijk speelveld

27/08/2025

De verkiezingen van 2025 zijn een belangrijk moment voor de toekomst van Nederland én voor onze sector, vindt VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en noten. Zij heeft een gerichte inbreng geleverd aan…

Lees verder

‘Professionele huismerken volwaardig alternatief voor A-merken’

27/08/2025

Huismerken zijn steeds zichtbaarder aan de voorkant van horeca-ondernemingen zoals lunchrooms of bakkerij-take away. Inmiddels geeft 28 procent van ondernemers in foodservice aan huismerken zichtbaar voor de gast of klant te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan…

Lees verder

Restaurant Noor en ijssalon Room maakten sterrenroomijs

27/08/2025

Groningers kunnen tot eind augustus een week lang genieten van een exclusieve samenwerking tussen Michelinsterrenrestaurant Noor en topijssalon Room. Chefs Marleen en Jeroen Brouwer van Noor ontwikkelden samen met de ijsmakers van Room een bijzonder…

Lees verder

Bakker Paul Berntsen hielp zijn collega’s in Tanzania slimmer en beter bakken

27/08/2025

PUM is een organisatie die vrijwilligers uit de bakkerijbranche uitzendt naar circa dertig ontwikkelingslanden. Daar stellen ze lokale ambitieuze ondernemers in staat om een structureel betere toekomst voor hun gemeenschap op te bouwen. Oud-bakker Paul…

Lees verder

Artisan 2025: Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola nu gebundeld in één nieuwe totaalbeleving

27/08/2025

– Bedrijfsinformatie – Ben jij op zoek naar kwalitatieve ingrediënten, verkoopklare lekkernijen, innovatieve technologieën en slimme diensten die jouw zaak naar een hoger niveau tillen? Op Artisan 2025, van 28 september tot en met 1…

Lees verder

Dag van het Ambacht 2026 groeit door naar tweedaags evenement

27/08/2025

– Bedrijfsinformatie – Op 1 en 2 maart 2026 keert De Dag van het Ambacht terug in Evenementenhal Gorinchem. Voor het eerst zal dit vak- en netwerkevent twee dagen lang plaatsvinden. De uitbreiding van één…

Lees verder