PUM is een organisatie die vrijwilligers uit de bakkerijbranche uitzendt naar circa dertig ontwikkelingslanden. Daar stellen ze lokale ambitieuze ondernemers in staat om een structureel betere toekomst voor hun gemeenschap op te bouwen. Bakkerij-expert Jan…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – Afgelopen januari lanceerde het ROC van Amsterdam / MBO College Centrum de eerste cursus Vegan Patisserie voor professionals. Niemand minder dan Meesterpatissier Rudolph van Veen was erbij en werd blij verrast: ‘Het…
Lees verder– Bedrijfsinformatie – In een bakkerij draait alles op stroom: ovens, koelingen, kassa’s. Maar wist je dat juist elektra een groot brandrisico vormt? Vaak is kortsluiting de oorzaak. Gelukkig kun je veel doen om elektraproblemen…
Lees verderDit jaar worden de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden gehouden op 11 en 12 november in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen. Op dinsdag 11 november dienen deelnemers hun producten in te leveren en de dag erna…
Lees verderBurgemeester Erik van Heijningenvan Hoeksche Waard reikte op 31 mei namens het gemeentestuur het bronzen beeld ‘Er met kop en schouders bovenuit steken’ uit aan Jan de Koning. De Koning komt uit een bakkersfamilie en…
Lees verderMet een indrukwekkende mix van diversiteit en innovatiekracht heeft iba zich opnieuw bewezen als internationaal centrum van de sector. Van 18 tot en met 22 mei presenteerden 985 exposanten uit 46 landen hun brede productassortiment,…
Lees verderBij de Leeuwarder ‘Blooming Bakery’, onderdeel van zorginstelling Fier, wordt elk succes gevierd. Dat doet iets met de motivatie en het zelfvertrouwen van de vrouwen die er wonen. In de veilige haven Fier werken ze…
Lees verderHet Bakkerijmuseum Medemblik is opnieuw in de race voor een van de meest begeerde museumprijzen van Nederland: de VriendenLoterij Museumprijs 2025. Net als in 2024 is het museum genomineerd, en dat is niet voor niets.…
Lees verderOp woensdag 14 mei 2025 kwamen de Echte Bakkers van Nederland bijeen in het Kaaspakhuis in Woerden voor de tiende editie van de DesemAwards. Tijdens deze jubileumkeuring, wederom georganiseerd in samenwerking met GildePartner Puratos, werd…
Lees verderDe eerstejaars studenten van de opleiding Zelfstandig Bakker van Firda staan voor een uitdagende opdracht. Samen met gastdocent Koen Bakker maken ze een koekreep, met als uitgangspunten gezondheid en ‘no waste’. De creativiteit stroomt volop.…
Lees verder





