Patissier Danitsja Muller nieuwe vennoot van Huupkens IJs

28 maart 2024

Na 35 jaar met heel veel passie en plezier te hebben gewerkt in en aan Huupkens IJs in Weert, hebben eigenaren Wil en Gerty Koppen besloten een nieuwe koers te varen. Huupkens IJs, Oudste Beste IJssalon van Nederland, heeft per 1 maart nieuwe kennis en enthousiasme in huis gehaald met Danitsja Muller. Zij is patissier van beroep en wordt mede-eigenaar van Huupkens IJs.

Gerty: ‘Het is met immense trots dat we kunnen zeggen dat Huupkens IJs sinds 1941 een centrale rol speelt in de lokale gemeenschap’. Als de Oudste Beste IJssalon van Nederland heeft de zaak zich gedurende 83 jaar bewezen als een icoon in Weert en ver daarbuiten. En met haar vele prijzen hoort de salon bij de top van de ijsbranche.

 

Kracht van expertise

‘Huupkens IJs gelooft heel erg in de kracht van het versterken van expertise’, legt Gerty uit. ‘Met Danitsja, een gepassioneerde patissier, krijgt Huupkens IJs verdere invulling en specialisatie.’ Danitsja wil haar uitgebreide ervaring in dit vak nu zelfstandig gaan uitoefenen binnen Huupkens IJs. Om de Oudste Beste IJssalon van Nederland te mogen versterken en voortzetten, is voor haar een grote eer. ‘Een droom die werkelijkheid wordt’. En er is meteen een belangrijke ambitie: een koninklijke onderscheiding voor honderd jaar Huupkens IJs.

Wil en Gerty blijven actief betrokken bij de zaak. Wil Koppen en Antoine Bongers zullen blijven zorgen voor het ambachtelijke ijs, terwijl Danitsja geleidelijk aan het ijsvak zal leren door het volgen van cursussen en met de steun van de expertise en jarenlange ervaring van ijsmeester Wil en gastvrouw Gerty. Het eerste jaar zal zij zich vooral focussen op het beheer van de ijssalon, waardoor gasten de kans krijgen om Danitsja te leren kennen.

 

Energie en enthousiasme

Danitsja Muller werd opgeleid bij de Rooi Pannen en volgde de particuliere vakopleiding Kookstudio Thorn. Ze heeft onder meer gewerkt bij Kesselhof Nederweert, restaurant Woest Westerhoven en restaurant Divino in Hapert, dat is onderscheiden door Michelin met een BIB Gourmand.

Wil: ‘Wij zijn trots en dankbaar dat Danitsja ons mooie familiebedrijf is komen versterken. Samen zullen we ons inzetten om de continuïteit van Huupkens IJs te waarborgen. Gerty en ik hebben er alle vertrouwen in dat Danitsja, met haar energie en enthousiasme, de kwaliteit en gastvrijheid die mensen van ons gewend zijn, samen met het team gaat voortzetten. Zij staat te popelen om te beginnen.’