Serena van Breukelen wint Dutch Pastry Award 2025
13 maart 2025

Met deze overwinning krijgt Serena niet alleen erkenning voor haar harde werk en vakmanschap, maar ook de exclusieve kans om als aspirant-lid toe te treden tot het Dutch Pastry Team.
Vintage
Het thema van de competitie dit jaar was ‘Vintage’; een uitnodiging tot nostalgie en ambachtelijke finesse. Serena’s creatie bracht het ambacht en de elegantie van de jaren ’70 tot leven in een combinatie van chocolade, verfijnde patisserie en innovatieve technieken. De jury prees met name de gedetailleerde afwerking en de harmonieuze smaakcombinaties, waarin klassieke elementen op een moderne manier werden vertaald.
Serena stopt al jarenlang haar liefde en passie voor patisserie in haar werk. Als chef chocolatier bij Chocoladebezorgd, gespecialiseerd in luxe handgemaakte bonbons en chocoladerepen, geeft ze leiding aan het chocolaterieteam en ontwikkelt ze continu nieuwe smaken en producten. Haar overwinning bij de Dutch Pastry Award onderstreept haar talent en toewijding aan het vak.
Droom
‘Ik ben ongelooflijk trots en dankbaar voor deze erkenning’, aldus Serena. ‘Het was een enorme uitdaging om een concept te creëren dat zowel visueel als smaaktechnisch het thema Vintage eer aandoet. Dit is een droom die uitkomt en ik kijk ernaar uit om mijn passie verder te ontwikkelen binnen het Dutch Pastry Team én bij Chocoladebezorgd.’
Met deze prestigieuze titel vestigt Serena zich als een van de meest getalenteerde patissiers van Nederland. De afgelopen zes maanden stonden volledig in het teken van leren, ontwikkelen en vooral héél veel trainen. Een uitdaging die ze met beide handen aangreep, en met succes.
Voor meer informatie over Serena’s creaties en haar deelname aan de Dutch Pastry Award 2025, zie www.chocoladebezorgd.nl.