Slimme vaatwastechniek draagt bij aan een schone én efficiënte werkvloer

11 juli 2025

- Bedrijfsinformatie -

Of er nu gewerkt wordt met slagroom of zalmfilet – hygiëne is geen keuze, het is een must. Zeker in bakkerijen en visverwerkende bedrijven waar eiwitten, zetmelen, vetten en hardnekkig vuil aan de orde van de dag zijn. Hier is kracht nodig. Precisie. En slimme techniek. Vakmensen vertrouwen op de gereedschappenwasmachines van Winterhalter.

De UF-serie van Winterhalter is dé oplossing voor bedrijven waar intensief vervuilde gereedschappen gewassen moeten worden. De machines zijn beschikbaar in formaten M, L en XL en bieden krachtige wasprogramma’s die afgestemd zijn op de vervuilingsgraad én het soort gereedschap. Denk aan viskratten, GN-bakken, bakplaten en slagroomspuiten – alles wordt hygiënisch schoon, volgens de hoogste normen.

‘Wij maken natuurlijk in de banketbakkerij veel met slagroom en crème. Dan heb je apparatuur nodig die écht goed schoonmaakt’, vertelt Dennis van der Meer van Bakkerij Van der Meer, die dagelijks 20 tot 25 wasbeurten draait. ‘De machine is goed schoon te houden, en je kunt overal goed bij. Ik ben zeer tevreden.’

Dankzij een neerklapbare deur en het intuïtieve touchscreen is de bediening eenvoudig, en het schoonmaken van de machine zelf net zo efficiënt. Precies wat er nodig is om te voldoen aan de HACCP-richtlijnen.

 

Snel, zuinig en duurzaam

Naast waskracht onderscheidt de UF-serie zich met slimme energiebesparingen. De ‘Energy’-functie benut stoom uit de wasbeurt om het koude toevoerwater voor te verwarmen. Resultaat: minder energieverbruik, minder stoom in de ruimte én een aangenamer werkklimaat.

De standaard stand-by-modus zorgt ervoor dat de machine tijdens werkpauzes minder energie verbruikt, terwijl hij meteen weer inzetbaar is – geen wachttijd, geen verspilling.

Neem voor advies of informatie contact op met Winterhalter Nederland, tel: 085-203 00 35, info@winterhalter.nl, www.winterhalter.nl.