Westlandse bakkers ontwikkelden samen het Corso Koninkje

24 juni 2024

Door een samenwerking tussen Westlandse bakkers is er een speciaal gebakje ontwikkeld voor Varend Corso Westland eind juni. Het ‘Corso Koninkje’ is gemaakt met ingrediënten afkomstig uit de kassen van het eveneens Westlandse bedrijf Koppert Cress.

De vier Westlandse bakkers zijn bakkerij Vreugdenhil, bakkerij Paul Schalke, bakkerij Erwin Scholtes en Meesterbakker Remmerswaal-Roodenrijs. Bakkers met een flinke dosis ambacht én de typisch Westlandse mentaliteit in huis. Niet alleen de bijzondere samenwerking van de bakkers, maar ook de ingrediënten die erin verwerkt zijn maakten het gebakje speciaal. De in Westland geteelde vanille is van topkwaliteit en de frisse kern van lemoncurd is gemaakt van Limon Cress uit de kassen van Koppert Cress.

 

Sponsoring

‘Na een inspirerende bijeenkomst bij Koppert Cress zijn alle bakkers met de bijzondere ingrediënten aan de slag gegaan. Dat heeft geleid tot een gezamenlijke resultaat: Het Corso Koninkje’, aldus Judith Barendse, van één van de deelnemende bakkers Remmerswaal-Roodenrijs.

‘Wij verkochten niet alleen hetzelfde gebakje, we zijn ook gezamenlijk partner van het evenement. Dat doen we door sponsoring in natura. Voor alle vrijwilligers en bezoekers van de netwerkbijeenkomst was er een gebakje, dat we overigens zelf uitserveerden in onze bedrijfskleding. Daarnaast leverden we alle broodjes voor het driedaagse evenement.’

 

Symbool

‘Wij zijn in elk geval trots op wat we samen hebben bereikt met het Corso Koninkje. Het was meer dan een gebakje, het was een symbool van onze gemeenschap en onze verbondenheid’, zegt Rob Baan, voorzitter van het Varend Corso.

Het Varend Corso is een stoet met versierde boten die door de regio voer op 21, 22 en 23 juni 2024. De boten zijn jaarlijks gedecoreerd met groenten en bloemen en er zijn vaak muziek en dansers of acteurs aan boord. Het Varend Corso is een echte toeristische attractie waar elk jaar veel publiek op afkomt.