Winnaars Worstenbroodje ‘Vegan’ en ‘Innovatief’ bekend
26 juni 2025

Na een spannende finale van de competitie maakten Marcel Webster (Provincie Brabant) en Taco Wijbenga (voorzitter stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje) de gelukkige prijswinnaars bekend. De prij uitreiking vond plaats bij de bakkerijopleiding van De Rooi Pannen te Eindhoven in aanwezigheid van de finalisten en hun supporters.
Alle winnaars op een rij:
1e plaats categorie Vegan: JPM Bakery uit Deurne.
2e plaats categorie Vegan: Jan Swaanen, De Echte Bakker uit Hilvarenbeek
3e plaats categorie Vegan: Bakkertje Deeg uit Heusden &
Jenny Vlemmings, Thuisbakker
1e plaats categorie Innovatief: Bakkerij van der Steen uit Made
2e plaats categorie Innovatief: Theo van Vijfeiken (thuisbakker)
3e plaats categorie Innovatief: Lulu Ye (mbo, Summa College)
De competitie wordt georganiseerd door de stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje in samenwerking met De Rooi Pannen, Summa College, Curio, de Nederlandse Brood-en banketbakkers Ondernemers Vereniging en Omroep Brabant. De wedstrijd werd dit jaar voor de 28ste keer gehouden voor professionals (bakkers, koks & slagers), thuisbakkers, leerlingen vmbo en studenten mbo.
De stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje heeft als doel het promoten, uitdragen en overdragen van kennis van dit immateriële erfgoed, alsmede het bevorderen en in standhouden van het bakkersambt. Dit doet zij door jaarlijks wedstrijden en workshops te organiseren en de (historische) kennis uit te dragen