Nieuws

Pruvé Korstdeeg: dé basis voor jouw creaties

10/09/2025

– Bedrijfsinformatie – Elke bakker weet: een betrouwbare basis bepaalt het eindresultaat. Pruvé belooft met haar korstdeeg constante kwaliteit. Het is gemaakt van slechts vier pure ingrediënten: bloem, vetstof, water en zout. Geen toevoegingen, wél…

Lees verder

Compad Bakkerij introduceert Delivery App

10/09/2025

– Bedrijfsinformatie – Bakkerijautomatiseerder Compad blijft vernieuwen met oplossingen die de bakkerijbranche efficiënter en toekomstbestendig maken. Het bedrijf introduceert nieuwe innovaties, van Digitaal Productiebord tot slimme Delivery App. Iedereen in de bakkerijbranche kent Compad als…

Lees verder

De Food100 2025: Voedselveranderaars die de voedselketen duurzamer maken

10/09/2025

Food100 presenteert voor de negende keer de honderd belangrijkste Nederlandse voedselveranderaars van het moment. De Food100-lijst bestaat uit vijftig inspirerende jonge talenten onder de 35 jaar en vijftig ervaren impactmakers boven de 35 jaar uit…

Lees verder

Patisserie Tummers behaalt internationaal IFS Food-certificaat

10/09/2025

Patisserie Tummers, gevestigd aan de Binnenweg in Heemstede, heeft de internationale IFS Progress Food-certificering behaald met een uitzonderlijke score van 97 procent. Daarmee is Tummers de enige ambachtelijke patisserie in de regio Kennemerland en Haarlemmermeer…

Lees verder

Voorop in de markt samen met Ireks Boekweit Mix

10/09/2025

– Bedrijfsinformatie – De vraag naar brood bereid met boekweitmeel zit in de lift. De populariteit van boekweitbrood groeit dan ook razendsnel in Europa. Ireks speelt hier graag én goed op in en introduceert de…

Lees verder

Bakker Goedhart, Bakkerij BACU en Bakkerij Visser zetten joint venture op

10/09/2025

Bakker Goedhart gaat een samenwerking aan met Bakkerij Visser uit Alphen aan den Rijn en Bakkerij BACU uit Uden. Dit geven zij vorm in een nieuwe joint venture. De opgerichte joint venture zal zich de…

Lees verder

Amber Stevens zoekt compagnon om Banketbakkerij Lentz voort te zetten

10/09/2025

Amber Stevens (28) was zestien toen ze aan het werk ging in de winkel van Banketbakkerij Lentz in Rijswijk. Wat aanvankelijk een gewoon bijbaantje was, veranderde in een passie voor het vak. Nu, twaalf jaar…

Lees verder

Inschrijving Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden geopend

10/09/2025

BakkersVakWedstrijden organiseert ook dit jaar weer wedstrijd voor alle Nederlandse ambachtelijke brood- koek- en banketbakkers. Een extra feestelijke editie omdat de stichting dit jaar honderd jaar bestaat. Dat is een eeuw vol geschiedenis, traditie, vakmanschap,…

Lees verder

Top Bakkers Groep sluit zich aan bij Samen Tegen Voedselverspilling

10/09/2025

Top Bakkers Groep heeft zich als stakeholder aangesloten bij Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. Het voorkomen van voedselverspilling is een van de meest efficiënte en effectieve maatregelen om een positieve bijdrage aan het klimaat te leveren.…

Lees verder

Bakkerijmuseum Medemblik opnieuw genomineerd voor Museumprijs

10/09/2025

Net als in 2024 is het Bakkerijmuseum De Oude Bakkerij in Medemblik genomineerd voor de VriendenLoterij Museumprijs. Dit jaar draait de prijs om het multisensorische museum, en laat dát nu precies zijn waar het Bakkerijmuseum…

Lees verder